Vinnare i Bästa samhällsansvar


Jag följde Lag #2: roboten (vinnare av Bästa samhällsansvar)

Vinnare_samhäll

Hur många av dina semesterbilder saknas du på? Hur många gånger har du haft svårt att hitta i en ny stad? Eller blivit besviken när det börjat regna under en utflykt?
Det är inte alltid man vågar fråga en främling på stan efter vägen, eller om hen kan ta ett foto på dig framför Bosses glassbar.

Vi har utvecklat en prototyp av en servicerobot som kan guida dig till sevärdheter, restauranger och andra ställen i städer. Den kan också ta bilder på dig och dina vänner! Roboten är ansluten till nätet och har koll på aktuella buss- och tågtider, vädret, sevärdheter, kartor, med mera. Den kan dessutom tala flera olika språk, så tyska turister kan tala tyska med roboten.
Sitter du t.ex. i trädgårdsföreningen på en picknick, kan du ansluta din mobil till roboten som spelar din musik!

Fördelen med att det är just en robot och inte en app är att roboten kan åka omkring och t.ex. visa dig vägen. Det finns många personer som tycker att det är svårt att följa kartor och pilar, eller muntliga vägbeskrivningar. Dessutom kan roboten interagera med sin omgivning och ställa sig på rätt ställe för att fotografera dig. Är du utomlands är det sällan du har internet i mobilen och kan söka fram busstider eller vägbeskrivningar. Roboten finns där för att hjälpa dig!

Lagmedlemmar:
Fredrik Löfgren
Sebastian Gustafsson
Samuel Lindgren
Mikael Szreder